Goessens & Goessens Makelaardij gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

Withuis 16, Eijsden

In Eijsden bieden wij deze stijlvolle, monumentale woning (bouwjaar ca. 1800) met opvallend mooie tuin aan. Gelegen op een ruim perceel van ca. 1233m². Deze mooie woning is voorzien van o.a. 4 slaapkamers en een omsloten achtertuin met achteringang.
Het is zeker geen traditionele woning, maar een onderdeel van een voormalige, lang gestrekte hoeve genoemd “het Witte huis”, gelegen vlakbij de Belgische grens A2, en het winkelcentrum van Eijsden, maar ook het centrum van Maastricht, MUMC+ en UM, zijn op slechts 10 automin. verwijderd.

Verkocht

Woningtype
Tussenwoning

Woonoppervlakte
ca. 203m²

Perceeloppervlakte
ca. 1.233m²

Inhoud
ca. 807m³

Kamers
5

Slaapkamers
4

Bouwjaar
1800

Aanvaarding
In overleg

Omschrijving

-Beschrijving:
DEZE WONING WORDT AANGEBODEN DOOR GOESSENS & GOESSENS MAKELAARDIJ.
In Eijsden bieden wij deze stijlvolle, monumentale woning (bouwjaar ca. 1800) met opvallend mooie tuin aan. Gelegen op een ruim perceel van ca. 1233m². Deze mooie woning is voorzien van o.a. 4 slaapkamers en een omsloten achtertuin met achteringang.
Het is zeker geen traditionele woning, maar een onderdeel van een voormalige, lang gestrekte hoeve genoemd “het Witte huis”, gelegen vlakbij de Belgische grens A2, en het winkelcentrum van Eijsden, maar ook het centrum van Maastricht, MUMC+ en UM, zijn op slechts 10 automin. verwijderd.

-Begane grond:
Bij de voordeur staand is de sfeer al merkbaar; de houten deur omrand met 'naamse steen' en de antieke dorpel bij de voordeur doet de tijd van weleer voelbaar. Het is mooi binnenkomen in de hal (ca. 8 m²), hier ligt een leistenen vloertegel. U treft in de hal de betegelde toiletruimte aan voorzien van een fonteintje, de deur naar de woonkamer, de deur naar de keuken en de mooie oude trap naar de 1e etage. Tevens bevindt zich hier de meterkast, met de omvormer van de zonnepanelen (10 stuks), en de garderoberuimte.
De sfeervolle woonkamer is ca. 46 m² groot en voorzien van een open haard. Op de vloer ligt een leistenen tegelvloer. Mooi zijn de antieke balkenpartijen in het plafond en verwerkt in de veldbrandstenen muren; de nog aanwezige hardstenen voederbakken in de woning zijn een eyecatcher. Via de woonkamer loopt u de aangebouwde tuinkamer/veranda in, deze is ca. 20,5 m² groot . Een fijn plekje om te zitten, met zicht op de mooie achtertuin.
De nostalgische witte houten keuken is mooi afgewerkt met een natuurstenen werkblad, en voorzien van een koelkast, vaatwasser, en een oven met een afzuigkap voorzien van een koperen schouwmantel. In de keuken ligt een tegelvloer. Vanuit de keuken (ca. 17,5 m²) loopt u naar de bijkeuken, een fijne plek voor het plaatsen van voorraad e.d. eb. Hier bevindt zich de wasmachineaansluiting. Via de bijkeuken (ca. 8 m²) loopt u de berging/cv-ruimte (ca. 5,5 m²) in. Hier bevindt zich de cv-combi-ketel (2021 gehuurd)

-Eerste verdieping:
U treft hier 4 slaapkamers aan, 1 badkamer en een separate toiletruimte. Op deze verdieping ligt een houten vloer.
• Slaapkamer 1: Deze slaapkamer is ca. 15 m² groot.
• Slaapkamer 2: Deze slaapkamer is ca. 12 m² groot, en voorzien van een muurkast.
• Slaapkamer 3: Deze slaapkamer is ca. 12 m² groot.
• Slaapkamer 4: Deze slaapkamer is ca. 11 m² groot en is bereikbaar via slaapkamer 3.
• Badkamer: De betegelde badkamer is ca. 10,5 m² groot en voorzien van een ligbad, een douche en een wastafelmeubel met verlichte spiegel.

-Tuin:
De ruime achtertuin is prachtig, met mooi zicht op het hierachter gelegen weiland.
De huidige eigenaar heeft de tuin divers ingericht, met mooie borders, sfeerhoekjes en terrassen. Het is feeëriek vertoeven op het terras met prieeltje in het midden van de tuin.
Door de grootte van de tuin, is veel mogelijk om naar wens in te richten.
Aan de achterzijde van de achtertuin is een toegangspoort die u leidt naar de achteringang. ( via erfdienstbaarheid te gebruiken) De diverse houten bergingen in de tuin zijn praktisch voor het herbergen van tuinstoelen, barbecue e .d. Maar ook ideaal om via de achteringang als fietsenstalling te gebruiken.
De auto kan geparkeerd worden voor de voordeur, maar ook aan de achterkant ,op eigen perceel, achter het hekwerk. In de voortuin is het ook heerlijk zitten op een bankje in het zonnetje op de eigen “cour”.

-Omgeving:
Deze woning is gelegen in Eijsden. Eijsden is een forensengemeente gelegen bij de Maas. Een sfeervolle, bourgondische plaats met een oude historische kern, met gezellige terrasjes, eetcafés, winkeltjes e.d. Alle verdere voorzieningen scholen, kinderdagverblijf, sportvoorzieningen e.d. zijn in ruime maten aanwezig. Gunstig gelegen t.o.v. diverse uitvalswegen: Maastricht centrum, MUMC+, en Universiteit zijn op 15 minuten te bereiken. Eijsden is voorzien van een goede busverbinding en voorzien van een treinstation. Traditioneel zijn er jaarlijkse festiviteiten zoals de jaarlijkse “Broonk”, een goed moment om met bevolking van Eijsden te leren kennen.

Nadere bijzonderheden:
• Aanvaarding in overleg.
• Rijksmonument nr: 15534
• Kozijnen: uitgevoerd in hardhout, grotendeels voorzien van dubbel glas.
• Verkoper heeft 10 zonnepanelen laten plaatsen; deze zijn in eigendom.
• Verbouwingen: in 2009 de veranda/tuinkamer.
• Centrale verwarming: HR combi-ketel (huur, Remeha 2021)
• Achteringang aanwezig (erfdienstbaarheid)
• Energielabel; niet aanwezig (niet verplicht wegens monumentale status).
• Alle vermelde afmetingen zijn indicatief en kunnen afwijken van de werkelijkheid.

Reageren op deze woning?

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze woningpresentatie en wilt u vrijblijvend meer informatie over deze woning ontvangen? Of wilt een bezichtiging aanvragen? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

U zult automatisch een kopie van dit ingevuld contactformulier ontvangen op het door u ingevulde e-mailadres.

Wij vragen alleen uw gegevens die nodig zijn voor het beantwoorden van uw verzoek. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze privacyverklaring op onze website. Bij het versturen van dit formulier gaat u hiermee akkoord.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Heeft u liever dat wij u terugbellen?

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Uw woning verkopen?

Wanneer u overweegt om uw huis te verkopen, vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek en een waardebepaling aan. Wij maken graag een afspraak met u!

Gratis adviesgesprek

Locatie

[ { "address": "Withuis 16", "zipCode": "6245 KB", "city": "Eijsden", "lat": 50.7668434, "lng": 5.7209732, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Kenmerken

Aanvaarding

Status
Verkocht
Oplevering
In overleg
Adres
Withuis 16
Postcode
6245 KB
Plaats
Eijsden

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, Tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1800
Bijzonderheden
Monumentaal pand

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
ca. 203m²
Perceeloppervlakte
ca. 1.233m²
Overig oppervlakte
ca. 2m²
Inhoud
ca. 807m³

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal verdiepingen
2
Voorzieningen
Zonnepanelen

Energie

Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
Open haard

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom
Schuur
Vrijstaand hout

Garage

Schriftelijkheidsvereiste:

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper beide de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). Dit betekent dat een bevestiging van de afspraken per e-mail, of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst, hier niet onder vallen

Waarborgsom/bankgarantie:

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze uiterlijk 1 week na het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Bouwkundige keuring:

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van de woning. De beoordeling van de woning zoals omschreven in bovenstaande presentatie en de brochure is gebaseerd op visuele waarneming, de leeftijd van de woning, en de informatie die verkregen is van de verkoper(s). Een bouwkundige rapportage valt nadrukkelijk buiten de informatie van deze websitepresentatie.

Aansprakelijkheid:

Deze websitepresentatie is door ons Goessens & Goessens Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Deze websitepresentatie is slechts indicatief. Alle vermelden maten zijn circa maten. Er is nagestreefd naar een zo zorgvuldig mogelijke informatie van de ter beschikking staande gegevens. De verkoper heeft een mededelingsplicht inzake zaken die hem bekend zijn van het onroerend goed. De potentiele koper heeft een onderzoek plicht inzake de voor hem van belang zijnde gegevens van het onroerend goed.

Onderzoek plicht koper:

De informatie tijdens de rondleiding en in de websitepresentatie en overig informatiemateriaal is verkregen van de verkoper van de woning en is bedoeld om de koper te informeren. In het Burgerlijk Wetboek staat opgenomen dat op de koper van een woning een onderzoek plicht rust. Onder de onderzoeksplicht vallen bouwkundige gebreken/staat van de woning en publiekrechtelijke openbare informatie (zoals verkeers- /bestemmingsplannen). Een bouwkundige keuring geeft hier duidelijkheid over.

Copyright ©:

Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, advertenties, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie (zoals foto’s, plattegronden, teksten, kenmerken etc.), is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Goessens & Goessens Makelaardij of tenzij aan de onderstaande voorwaarden wordt voldaan. Deze informatie mag worden bekeken , mits de informatie niet wordt gebruikt in een ander werk of publicatie in welk medium dan ook.